Български екологичен мед

Насладете се на невероятен вкус и аромат от сърцето на България!

Нашата селекция Мед

Липов Пчелен Мед

Един от най-висококачествените видове мед. Има антимикробно, противовъзпалително и леко отхрачващо действие. Препоръчва се при простудни заболявания, ангина, хрема, ларингит, бронхит, бронхиална астма, белодробна туберколоза, абцес на белите дробове. Успокоява нервната система.

Мед от Магарешки Бодил

Има добре изразено противомикробно действие. Препоръчва се при болести на дихателните пътища. Действа успокояващо на нервната система. Стимулира половата активност.

Манов Мед

Мановия мед е със силно подчертано антибактериално, кръвообразуващо, противовъзпалително, антигъбично и други действия. Силно ефективен е при лечение на анемии, заболявания на дихателните пътища и укрепване на мунната система. Препоръчва се за лечение и възстановяване на продължително и тежко боледуващу хора с отслабена имуна система.

Мед от Рапица

Медът от рапица е изключително полезен при костни, ставни и стомашно-чревни проблеми и при сърдечни заболявания.

Мед от Слънчоглед

Слънчогледият мед е изключително чист, тъй като врените вещества и замърсители в почвата се задържат в стъблото на слънчогледовата култура и така нектара, който пчелите събират остава непокътнат. Слънчогледовите култури не се третират с инсектицити в селското стопанство.

Слънчогледовият мед оказва лечебен ефект върху стомашно-чревни заболявания, дихателната система, бъбреците и при кожни проблеми, но е полезен най-вече за сърцето и кръвоносната система и е ценен помощник в профилактиката и борбата със сърдечно-съдовите заболявания. В комбинация с червено вино е отлично средство за подобряване на кръвообращението, също така има осезателен ефект при хора със студени крайници.

Помага за по-бързото заздравяване на рани, при изгаряния, при лечението на дерматит, ринит и синузит.

Стимулира имунната система и като останалите видове мед има антибактериално действие.

Билков Пчелен Мед

PIXNIO-1671923-453x320

Събира се от много видове цъфтящи плоски или планински растения. Има приятен вкус. Притежава високи хранителни и лечебни качества. Препоръчва се за общо укрепване на организма. Най-разпространен като вид в страната.

Акациев Пчелен Мед

Общоукрепващо, сунотворно, кардиотонично и невротично средство. Препоръчва се при лекуване на стомашно-чревни, чернодробни, бъбречни заболявания. Има леко отхрачващо действие.

Мед от кориандър

Стимулира отделянето на секреция в стомаха, чевата, жлъчката и белите дробове. Блияе благотворно на кръвоносните съдове и има противомикробно действие. Препоръчва се при болки в стомаха, червата, кашлица, задух, повръщане и бронхит, Външно при различни възпаления, циреи както и при ревматизъм и болки в ставите.

Мед от Лавандула

Има противомикробно, противогъбично, спазмолитично и успокояващо действие. Препоръчва се при стомашно-чревни колики, мигрена, неврастения и други. Доказано е, че медът от лавандула спомга за по-бързото зарастване на рани и действа благотворно на раздразнена и възпалена кожа. Кафеиновата киселина в меда пък помага при превенцията на сърдечносъдови заболявания и допринася за повишаване както на умствената, така и на физическата активност.

Други пчелни продукти

Прополис и прополисова тинктура

Пчелен Прашец

IMG_20190418_134116

Пчелен Восък

Пчелно Млечице

Перга

Получете повче информация за другите ни пчелни продукти

Искате ли да научите повече за другите ни пчелни продукти?

Ако искате да получите:

  • Допълителна информация за другите ни пчелни продукти
  • Информация за начините на приложение
  • Информация за дозироване

Натиснете на бутона под този текст и свалете информационната брошура.

Защо да изберете Български екологичен мед?

Какво казват нашите клиенти?

5/5
- Иван
5/5
- Милена